fish international 2024: Facts, figures and data
Date: | Sunday to Tuesday, February 25 to 27, 2024 |
Location: | MESSE BREMEN: Hall 5 |
Entrance: | Hall 5 |
Opening hours: | Sunday and Monday, 10.00 a.m. to 6.00 p.m. Tuesday, 10.00 a.m. to 5.00 p.m. |
Number of exhibitors: | around 320 from 30 countries (2022: 321 from 27 countries) |
Number of visitors: | 2020: 10,302 visitors together with GASTRO IVENT |
Admission prices: | Only for trade visitors – on sale online: Day ticket: € 29,00 Season ticket: € 49,00 |
Total area Fish faire: |
10.300 square meters |
Website: | www.fishinternational.de |
Press office: | Hall 5, Foyer |
Press accreditation: | Hall 4, Foyer |
Organizer: | MESSE BREMEN/M3B GmbH |
Program highlights:
Sunday, 25.02., 13.00 hrs | Topic: AI and energy efficiency
Sören Eilenberger (Managing Director of Flexality GmbH) will explain how energy can be used more efficiently with fish and artificial intelligence. Using practical examples, he will show how frozen fish can be used as storage, thereby saving costs and CO₂. (Hall 5 Forum)
Monday, 26.02., 15.00 hrs | Topic: Sustainable fishing
Sustainable fishing is of great importance for supplying the world’s growing population with healthy food. But what does sustainable fishing actually mean? And what roles do the various players such as fisheries, processing and trade, science and consumers play in this? Götz Ahrens from the sustainability and certification organization MSC (Marine Stewardship Council) will explore these questions with numerous experts. (Hall 5 Forum)
Tuesday, 27.02., 10.30 a.m. | Topic: People & Culture Management
NEW: Together with GASTRO IVENT, which takes place at the same time as fish international, the trade fair organizers from Bremen are putting the topic of human resources on the agenda for the first time. They will be supported by their cooperation partner Zukunft Personal, Europe’s largest trade fair for personnel management. Under the title „New Work: the opposite of Old Work?“, Dr. Thomas Jung, international HR manager at Vitakraft, will have his say. He will report on what happens when a traditional medium-sized company consistently realigns itself in all areas in order to successfully move into the future with flat hierarchies, modern processes and qualified employees. (Hall 5 Forum)
Further exciting presentations on interesting topics can be found in the program on the website.
About fish international
Founded in 1988, fish international at MESSE BREMEN is the only German trade fair for fish and seafood. It takes place every two years together with the gastronomy trade fair GASTRO IVENT and attracts around 11,000 trade visitors from the fish industry, fish wholesalers, food retailers and the catering trade to the Hanseatic city. Over 300 exhibitors from all over the world are on site for fish international alone, providing a framework for information, dialogue and networking.
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fish international records increase in visitors
Good business, good discussions and a great atmosphere: that’s the summary of the 19th edition of fish international. Exhibitors and trade visitors from the industry, retail and catering sectors as well as those responsible at MESSE BREMEN are very satisfied: „It was really, really good,“ says Sabine Wedell, Project Manager of fish international. „We received […]
fish international verzeichnet Besucherplus
Gute Geschäfte, sehr gute Gespräche und eine tolle Atmosphäre: Das ist das Resümee zur 19. Ausgabe der fish international. Sowohl Ausstellende und Fachbesuchende aus Industrie, Handel und Gastronomie als auch die Verantwortlichen der MESSE BREMEN sind sehr zufrieden: „Es war richtig, richtig gut“, sagt Sabine Wedell, Projektleiterin der fish international. „Wir haben von allen Seiten […]
Messe-Duo in Bremen zog 13.729 Besuchende an
Gute Geschäfte, sehr gute Gespräche und eine tolle Atmosphäre: Das ist das Resümee zur 19. Ausgabe der fish international und zur 6. GASTRO IVENT bei der MESSE BREMEN. Sowohl Ausstellende und Fachbesuchende aus Industrie, Handel und Gastronomie als auch die Verantwortlichen der MESSE BREMEN sind sehr zufrieden. „Wir haben von allen Seiten durchweg positives Feedback […]
BAADER stimmt Branche bei der „Fish International“ auf weitere Innovationen ein
Auf der renommierten „Fish International“, die noch bis Dienstag in den Bremer Messehallen stattfindet, ist es langjährige, geübte Tradition, dass sich auch BAADER mit Hauptsitz in der Hansestadt Lübeck beim Branchentreffen in der Hansestadt Bremen präsentiert. „Die ‚Fish International‘ bietet uns die erstklassige Gelegenheit, die Fischindustrie auf unsere neuen Entwicklungen und Projekte einzustimmen, die wir […]
Topthema People and Culture
Fachkräftemangel, New Work, Leadership – People-Themen sind für ganze Branchen existenziell und wandern zunehmend aus der Personalabteilung auch in die Business Units. Die Fachmessen der MESSE BREMEN reagieren darauf und nehmen Personalmanagement vom 25. bis 27. Februar 2024 bei der fish international und GASTRO IVENT in ihr Konferenzprogramm auf. Dabei setzen sie auf kompetente Unterstützung: […]